Benjamin Vandewalle

Benjamin Vandewalle (1983, Wilrijk (B)) doorliep de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S. Tijdens zijn opleiding creëerde hij onder meer de installatie Théâtre de La Guillotine en We Go, een duet met Vincenzo Carta. In 2007 werkte het duo opnieuw samen voor de voorstelling Inbetween. Voor Birdwatching (2009) en One / Zero (2011), beiden onderzoeken naar de perceptie van ruimte en beweging, werkte hij samen met beeldend kunstenaar Erki De Vries. Zijn locatievoorstelling Birdwatching 4×4 (2012), tourt nog steeds en kent internationaal veel bijval. In 2013 sloeg hij de handen in elkaar met CAMPO (Gent) voor de voorstelling Point of View.

Benjamin Vandewalle geeft ook workshops en verdiept zich in danseducatie. Hij was gastdocent bij het KASK en het MUDA en maakte een gastchoreografie voor Passerelle (Kortrijk). Hij werkte samen met de dansopleiding Nyakaza in Zuid-Afrika, zette het project Comfusao op in Mozambique en begeleidde een uitwisseling van P.A.R.T.S. dansstudenten in Senegal. Samen met filosoof Jan Cnops en een groep lagere schoolkinderen uit Molenbeek maakte hij de documentaire (un)usual.

Ontwikkeling / Van de black box naar de straat

Na jaren in het theater te werken heeft Vandewalle nu zijn toevlucht gezocht in een onderzoekstraject rond stadschoreografie. Na negen jaar hoofdzakelijk in de black box van het theater te opereren, groeit bij hem de behoefte om uit de comfortzone van het theater te breken.

Meer informatie over Benjamin Vandewalle

Nieuws

Agenda