Rita Hoofwijk op Festival Cement

Het Engelse woord ‘without’ verklaart dat ‘zonder’ niet op zichzelf bestaat. Iets kan pas zonder zijn wanneer het ‘met’ is geweest of zal worden. Of anders gezegd, door zonder te zijn, is het ook met. Met deze solo onderzoekt Rita Hoofwijk de af- en aanwezigheid van de dingen, de mensen, mij, jou.

Wat het betekent dat iets of iemand afwezig is en ook of het door afwezig te blijven misschien zelfs meer aanwezig zou kunnen zijn. With Out Me is een uitnodiging om samen te kijken naar de leegte en alles wat daarin te zien is. Het is een inleiding in het fijne gevoel compleet onbelangrijk te zijn. En toch onmisbaar tegelijkertijd.

Rita stond eerder op Festival Cement met de voorstellingen while waiting (2017) en facing faces (2016).

Info + tickets >>> https://www.festivalcement.nl/programma/id-6502/rita-hoofwijk/